Jeg har gennem 25 år bagt rugbrød, næsten hver uge, men gik i stå for et års tid siden ...
Nu er jeg i gang igen takket være surdej fra min datter, og det er altså godt.
Opskriften fik jeg af en bekendt, men den er rettet til med tiden.
Denne portion passer til en Eva rugbrødsform:
dag 1.
surdej
150 g rugmel
170 g rugkerner
320 g hvedemel
6½ del kunkent vand
1½ spsk salt
bland og lad stå et døgn, tildækket
dag 2.
tilsæt
375 g rugmel
60 g kerner, græskar, solsikke, hørfrø, sesam efter lyst
2½ - 3 dl lunkent vand
Husk nu at tage en klump fra, som ny surdej, og kom dejen i en rugbrødsform, lad stå i 6 timer, smør ovenpå med smeltet marg. og bag ved 200 g i 1½ time
Når brødet er vendt ud på risten, pensles oversiden igen med smeltet marg.
Surdejen opbevares i lukket beholder i køleskab i op til en måneds tid
Brødet blev færdigt for en times tid siden, og skulle altså lige smages, da det var skære-parat, Uhm ...
Det ser lækkert ud Pia, lige til en dejlig skive ost, uhmmm.
SvarSletI kærlige tanker, god weekend.
Hej Pia!
SvarSletDin blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.
Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.
Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.
For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen
Hav en dejlig dag!
Med venlig hilsen
- Elin, Findeopskrifter.dk